De Waterrower is onlangs beroemd geworden door Kevin Spacy als de roeimachine die gebruikt wordt in het ‘House of Cards’. Het is een soort houten roeimachine die wordt geproduceerd en gefabriceerd door Waterrower Inc. in New England, USA. De roeimachines zijn in het midden van de jaren ’80 ontworpen door de voormalige Amerikaanse nationale roeier John Duke en het bedrijf dat ze produceert is in 1988 opgericht.

Wanneer deze roeimachines niet de goedkoopste op de markt zijn, presteren ze extreem goed, zijn ze stil, gemakkelijk op te bergen en mooi om naar te kijken. Toen ik voor het laatst keek, begonnen ze met ongeveer €1.160,00.

Esthetiek

Het grootste deel van de Waterrower-serie is gemaakt van hout dat wordt geoogst uit de duurzaam beheerde Appalachian-bossen in het oosten van de Verenigde Staten. De machines zijn extreem goed gebouwd en zijn prachtig om te zien in essen-, eiken- of kersenhout. Als u zich zorgen maakt over het hebben van een fitnessapparaat in een woonruimte, dan past een van de houten modellen precies in uw woonkamer. Ze zijn ook extreem stil in gebruik door de houten constructie en het gebruik van een riem in plaats van een ketting. Het enige wat je echt kunt horen is het zwiepende geluid van het water in de tank tijdens het trekken, waardoor je het gevoel krijgt dat je echt op de rivier zit!

Roeiactie

Het roeitoestel zelf is met zijn gepatenteerde, met water gevulde vliegwiel niet te vergelijken met andere toestellen op de markt. Het is moeilijk om de actie van een schedel op het water exact na te bootsen, maar het mechanisme van het in water draaiende vliegwiel komt op het droge in een fractie van een seconde. Het feit dat het water 800 keer zo dicht is als lucht betekent dat er geen extra weerstand of demping nodig is die je in normale luchtroeiers vindt. Hoe sneller je trekt, hoe meer weerstand er wordt opgewekt waardoor het oneindige variabiliteit geeft. Echter, als je wilt kunnen oefenen met het roeien met een snellere slag, zul je de hoeveelheid water in de tank moeten verminderen in tegenstelling tot een luchtroeier waar je gewoon de baffle moet aanpassen.

Er is vrijwel geen vertraging in de weerstand bij de vang (het begin van de trek), maar de weerstand daalt af in het midden van de slag als het water wordt opgetild uit de buurt van de bladen. Dit valt dan weer naar beneden als het einde, waardoor de weerstand weer toeneemt.

—– Opslag

Opbergen is ook een pluspunt voor de Waterrower-serie, omdat ze allemaal zijn ontworpen om rechtop te staan met de tank als ballast voor de stabiliteit. In deze positie nemen ze slechts ongeveer twee vierkante meter in beslag. Nogmaals, geweldig als u van plan bent om te trainen in de woonkamer. Als je echter kleine kinderen hebt, adviseer ik om de bovenkant aan de muur te bevestigen met een haak en riem.

Ergometer ergonomie

De rail waarop de stoel op de Waterrower rijdt is plat, in tegenstelling tot de Concept2, die een lichte kanteling naar voren heeft. Er is niet veel verschil, maar het is beter voor mensen met chronische knieklachten. De zitting is vrij zacht en comfortabel en de handgreep is stevig en geeft een goede grip.

—— Een nadeel van de Waterrower zijn voor mij de voetsteunen. Hoewel ze perfect geschikt zijn als je in schoenen wilt roeien, is roeien op blote voeten, wat ik graag doe, onmogelijk. Het plastic is helemaal vierkant aan de onderkant en heeft scherpe randen die in je hielen snijden. Ik vond ook dat mijn schoenen vast komen te zitten als ik ze in en uit de houders probeer te steken, wat een beetje irritant is.

Een ander negatief punt voor mij is de hoek van de zitting. In tegenstelling tot de Concept2 heeft deze een lichte achterwaartse hoek, waardoor het makkelijker is om aan het eind van de slag een goede vorm te behouden. Gezien het feit dat de Waterrower een grotere weerstand heeft bij de vang, legt hij op dit punt meer druk op de onderrug, waardoor hij ongemakkelijk is voor mensen als ik met lumbale wervelkolomproblemen.

Summary

Al met al is de Waterrower een uitstekende roeimachine die lang meegaat. Hij heeft een prachtig ontwerp en een soepele, stille werking. Hij is gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen, heeft een comfortabele zitting en een stevige handgreep. Het is beter voor mensen met knieklachten dan de Concept2, maar niet zo goed voor rugklachten.

Het kopen van een goede roeimachine is duur, en het is een belangrijke beslissing om te maken. Het is een investering die vele jaren zal duren.

Staat de WaterRower op mijn lijst van goedgekeurde roeimachines om te kopen? JA. Maar het is eigenlijk nummer 2 op mijn lijstje, net achter het Concept 2.

Let eens kijken waarom…

WaterRower Benefits vs Concept 2

Pros

 • De WaterRower is erg leuk en comfortabel voor lange langzame cardio’s, maar geen geweldig hulpmiddel voor intervallen en races. . Daar blinkt de C2 uit.
 • De WaterRower is stiller, en het geluid van het water is mooier dan het geluid van de luchtventilator.
 • De WaterRower is zwaarder, maar kleiner, en kan rechtopstaand worden opgeborgen. Hij heeft wielen en is gemakkelijker te verplaatsen.
 • Hij ziet er echt mooi uit als een meubelstuk dat je in je woonkamer kunt laten staan.

Cons

 • Duurder. De WaterRower is zo’n €1150 tegenover de €950 van Model D.
 • Minder markt voor wederverkoop. Iedereen wil een gebruikte C2. WaterRower niet zozeer.
 • Is niet onverwoestbaar zoals de C2, en onderdelen zijn duurder. Begrijp me niet verkeerd, de WaterRower gaat meer dan 5 jaar mee zonder onderhoud, waarschijnlijk zelfs 10-15 jaar met onderhoud, maar het kan zijn dat je nieuwe onderdelen moet kopen, en die zijn dan duurder. De tank kan breken en het kost 200 dollar. C2’s gaan tientallen jaren mee.
 • Metingen zijn nutteloos, het vertelt je niet precies hoe ver je hebt geroeid en hoe snel.
 • Geen weerstandsinstellingen, je moet meer water toevoegen om de weerstand te veranderen, dat kun je niet zomaar doen.
 • Je moet af en toe chloortabletten toevoegen om te voorkomen dat er algen groeien als er overdag licht op het waterreservoir schijnt. De tabletten zijn echter gratis.
 • Bekijk hier de laagste prijs van de WaterRower

  —— De “Catch”

  About Me

  Ik ben al sinds mijn twaalfde aan het roeien en ben op mijn achttiende begonnen met roeien in competitieverband. Ik ben nu fitnesscoach en roeitrainer. Van mijn 15 jaar ervaring met roeien zijn er 5 doorgebracht op de WaterRower, en ik vond het erg leuk. Er is minder impact op de vangst dan met een C2, dus de trekkracht is soepeler.

  Een soepeler ritje

  —— Op de waterroeier, als je aan de kabel trekt, draait hij een turbine in een container met water. Dit lijkt meer op het roeien van een boot dan op een C2. Echter, tenzij je vrij snel gaat, vertraagt de turbine zeer snel, bijna alsof je met elke slag begint en stopt. Misschien vinden sommige mensen dat leuk aan de waterroeier, maar ik niet.

  Geen vraag is of het een andere roei-ervaring is dan de C2. De vangst is veel soepeler op de WaterRower; terwijl de C2 bijna aanvoelt alsof hij je op je eerste ritje rukt. Uiteindelijk komt het neer op een voorkeur.

  De stilste roeier op de markt

  WaterRower is veel stiller, waardoor hij ideaal is voor thuisgebruik. Er zijn 4 soorten weerstand voor roeimachines. Lucht, water, hydraulisch en magnetisch. Magnetisch en Hydraulisch zijn erg stil, maar het zijn stukjes afval en je moet ze niet kopen. Dan blijft er nog lucht (Concept 2) en water over. Water is veel stiller.

  —— Kleiner dan de C2 en kan rechtop worden opgeborgen

  Het neemt weinig ruimte in beslag in vergelijking met de C2, omdat het gemakkelijk rechtop kan worden opgeborgen.

  Nuccesvol meubelstuk

  De WR is verdomd knap. De roeimachine is gemaakt van hout en past in elke woonkamer. Hij stond op House Of Cards. Als president Underwood hem gebruikt, weet je dat hij van hoge kwaliteit is.

  Grote telefoonsupport

  Het bedrijf heeft geweldige telefoonsupport en stuurt je gratis chloortabletten (onderhoud om de algen te bestrijden) voor het leven, maar dan is de klantenservice van de C2 ook nog eens net zo goed, zo niet beter. De garantie is 3 jaar op alle onderdelen en 5 jaar op het structurele frame.

  Gelimiteerde marktwaarde dan de C2

  Er is een tweedehandsmarkt voor de C2, maar niet voor de waterroeier, waardoor het mogelijk is om een C2 te verkrijgen tegen een lagere prijs (maar dat hangt af van waar je woont en hoeveel tijd je wilt besteden aan het zoeken, het kan maanden duren om een goede deal te krijgen).

  Niet zo duurzaam als de C2

  —— De waterroeier is zeker duurzaam en gaat jaren mee, maar niet zo duurzaam als de C2, die in principe een leven lang meegaat. Het belangrijkste faalpunt voor de waterroeier is de watertank. Op een bepaald moment in de levensduur van de roeier kan de tank afbreken en barsten of uiteindelijk lekken. Het vervangen van deze tanks kan kostbaar zijn (€200).

  Hier is wat iemand op board.crossfit.com zegt:

  Ik ben in conflict over wat ik moet doen met mijn 6 jaar oude WaterRower die een lek heeft veroorzaakt en dacht dat ik het bestuur om advies zou vragen. WaterRower service (zeer aangenaam en gemakkelijk te bereiken) adviseert me dat ze een lekke naad zullen repareren voor €30 + verzendkosten. Echter, er is ook een haarscheurtje aan de bovenkant van de tank waar het vastzit aan een frame lid – een nieuwe tank kost €200 + verzendkosten. . Ze zeggen dat ze hun lijm hebben verbeterd, maar ik vermoed dat mijn huidige tank me in de toekomst meer problemen zal geven.

  Er is iemand van board.crossfit.com die dat probleem niet heeft gehad:

  Ik heb mijn WaterRower de afgelopen 7 jaar vrij uitgebreid gebruikt; waarschijnlijk 3-5 keer/week tot de laatste 6 maanden heb ik geen lekken gehad, maar ik kan zien hoe dat zou kunnen gebeuren.

  Ik heb helemaal in het begin met het waterniveau geknoeid (een beetje ABOVE de aanbevolen waterlijn vullen) met als resultaat dat meer water = meer weerstand = beter. Na veel tijd te hebben besteed aan het lezen/beluisteren van de CFJ-artikelen (een WONDERFUL bron van informatie), heb ik geleerd dat je de ventilatoropening (of het waterniveau in het geval van de WaterRower) aanpast om de KRACHTIGHEID te maximaliseren en niet de HERSTANDIGHEID. Ik heb een paar experimenten gedaan en me gevestigd op een bepaald waterniveau en heb dat nooit veranderd. Ik concentreer me op mijn slag (vooral de terugkeer) en gebruik de vermogensmeter (in de add-on software) om het vermogen in de loop van de tijd langzaam te verbeteren.

  —— Geen metingen

  De computermetingen op de WaterRower zijn niet bruikbaar voor vergelijking tussen verschillende apparaten, vanwege de inherente problemen van verschillende waterniveaus in verschillende apparaten. Als je wilt meedoen aan wedstrijden of jezelf wilt vergelijken met anderen, moet je ook C2 gaan doen – het is DE STANDAARD in elke sportschool ter wereld.

  Geen weerstandsinstellingen

  De geen weerstandsinstellingen zijn eigenlijk niet zo belangrijk. U kunt een ‘standaard’ weerstand instellen aan de hand van de hoeveelheid water die u in de tank stopt. En je kunt leren je te concentreren op je slag en je niet echt bekommeren om het weerstandsniveau. Roeien werkt goed bij elke weerstand, en de meeste mensen op de C2 gebruiken een willekeurige weerstand.

  onderhoudsproblemen

  Er is een citaat van board.crossfit.com:

  Ik vond de waterroeier eigenlijk wel leuk, hij was glad en het geluid van het water is ook leuk. Het is veel zwaarder en moeilijker te verplaatsen vanwege het water en het water in de sportschool begon overal te lekken. Bovendien heeft de sportschool het water in de roeier nooit veranderd en werd het nogal walgelijk.

  Er is nog een ander gezegde dat het geen probleem is:

  Ik hou van beide maar ze zijn verschillend genoeg dat de kenmerken van elk moeten worden overwogen voordat je er een koopt. Ik heb geen van de problemen die machines bij atletiekverenigingen teisteren. Ik zorg heel goed voor mijn uitrusting.

  Niet gemaakt voor High Intensity (HIIT)

  Er is een citaat van iemand op board.crossfit.com:

  Ik heb nu ongeveer een jaar een waterbouwer. Ik geniet er echt van, als ik een lange, gemiddelde rij doe.

  Ik heb echter problemen gehad met intervallen of iets heel intens. De tweede keer dat ik intervallen deed, knalden de schroeven uit de voetplaat, waardoor het ongedaan werd gemaakt en mijn training dus eindigde. Ik denk dat het meer ontworpen is voor wat ik in de 1e regels heb genoemd. Begrijp me niet verkeerd – het is glad en plezierig, maar voor wat de meeste CF’s zal doen op een roeier … niet zo veel.

  MeasuresWeight LimitHoeveel kost het? Waar te kopen? GarantieDe machine zelf meet 7 ‘lang met 22,5 “maximale breedte. Een gebied van 8′ bij 4′ is nodig voor het gebruik van it.

  Best WaterRower Model (Natural vs Oxbridge vs M1 vs GX vs S1)

  ——

  Er zijn 10 modellen van WaterRower, er zijn slechts 3 verschillen tussen hen: Het materiaal waar ze van gemaakt zijn, of het nu mono rail of dual rail is en welke monitor het gebruikt. De verschillen zijn onbeduidend en ik raad je aan de goedkoopste optie te kopen.

  Materiaal

  De materialen zijn verschillende soorten hout (Natural, Club, Classic, GX), aluminium (M1) (1,5x prijsverhoging) en roestvrij staal (S1) (2x prijsverhoging).

  Het materiaal doet er naar mijn mening niet toe. Het belangrijkste breekpunt is de tank, niet het materiaal van de roeier.

  Bekijk de WaterRower Natural laagste prijs hier

  Bekijk de WaterRower Club laagste prijs hier

  Bekijk de WaterRower GX laagste prijs hier

  Bekijk de WaterRower GX laagste prijs hier

  Bekijk de WaterRower Stainless Steel laagste prijs hier

  Rail

  —— Hetzelfde met de rail. De rail staat er niet om bekend dat hij duurzamer is als mono of dual, dus je moet gewoon voor de goedkopere optie gaan. De dual rail is soms duurder, afhankelijk van waar je kijkt. De enige modellen met mono rails zijn GX. De rest zijn alle dual-rails.

  —— Monitor

  In termen van de monitor zijn de verschillen wederom onbeduidend, de GX-monitor heeft calorieën in plaats van de hartslag, en de S4 heeft geen hartslag . Alleen de GX-modellen hebben GX-monitoren, de rest hebben allemaal S4. (Er is een derde type monitor, de A1, die niet in de VS of Canada wordt verkocht.)

  Aangezien al die verschillen onbeduidend zijn, adviseer ik u de goedkoopste optie te kopen die u kunt vinden, die waarschijnlijk de WaterRower Natural Rowing Machine in Ash Wood met S4 Monitor zal zijn.

  Beveel ik de WR over de C2 aan?

  Niet, tenzij je ECHT weet wat je doet en er 100% zeker van bent dat de WaterRower het beste voor je is, want uiteindelijk komt het tussen die 2 echt neer op persoonlijke smaak.You kan mijn volledige review van de Concept 2 lezen, het is een geweldige machine, en het enige alternatief voor de C2, maar zoals ik al zei adviseer ik nog steeds de C2 als #1 tenzij je echt weet wat je aan het doen bent.

   
   

  Theme by HermesThemes

  Copyright © 2023 Duurzaam Water: Filters en Ontharders. All Rights Reserved