Wat is de Aquacell Waterontharder prijs? Die prijs hangt af van een aantal dingen. O.a. waar je de offerte aanvraagt. Een grote fout is pas op het laatste moment beslissen dat je de waterontharder van aquacell morgen in huis wilt hebben. Dan lopen de kosten gewoon op. Plan dit van tevoren.

 

Voordelen van de Aquacall kopen

Wat zijn nou de voordelen van de Aquacall kopen

  • Zonder stroom
  • Altijd zacht water
  • Blijvende garantie ook na 2 jaar
  • Veilig om te drinken
  • Installeren kan overal
  • Goedkope prijs in vergelijking met kwaliteit
  • Geen kalkaanslag.

Aquacell test goedgekeurd door WRAS (keuring door consumentenbond blijft uit)

De prijs is wel boven de 1000 euro voor de Aquacell. De prijs is dus iets meer dan andere waterontharders met magneet bijvoorbeeld.

Wat is de Aquacell Waterontharder Prijs?

Wat is nou de prijs? Je moet toch al snel denken aan boven de 1000 euro. Je moet een speciale offerte hiervoor opvragen. Er zijn ook andere aanbieders.

Wanneer water hard is kan het leidingen verstoppen. Maar niet als je de waterontharder Aquacell koopt. Het kan ook ketels warmtewisselaars en vele andere apparaten beschadigen.

Door het water te ontharden kunnen deze negatieve effecten worden voorkomen. Hard water veroorzaakt een hoger risico op kalkafzettingen in industriële. Plus commerciële en huishoudelijke watersystemen.

Door deze ophoping van kalksteen worden de leidingen geblokkeerd en het rendement van ketels en warmwatertanks verlaagd. Hierdoor stijgen de kosten van de drinkwaterverwarming met zo’n vijftien tot twintig procent. Als je een waterontharder koopt kan dat dus flink geld schelen en kun je besparen. Je moet ook op de prijs letten natuurlijk. Aquacell Waterontharder prijs is meer dan de meeste apparaten.

Een ander negatief effect van kalksteen is dat het schadelijke effecten heeft op commerciële machines. Zoals wasmachines. Waterontharding met een waterontharder verhoogt de levensduur van elke machine. Dit kan kosten schelen.

Het draagt ook bij aan het verbeteren van de werking en het verlengen van de levensduur van zonne-energiesystemen. Maar ook van airconditioners en vele andere systemen. Enkel systemen die water nodig hebben. Dit water komt dan natuurlijk van de waterontharder van Aquacell.

Review Aquacell vs TwinTec

Omdat ik de dingen in mijn huis aan het vernieuwen was, na elektriciteit, was het tijd om water te installeren.
Ik heb besloten een TwinTec XL2 waterontharder te installeren. Ik droom van een helder glazen douchewand. En een schone waterkoker zonder kalk. Water drinken uit mijn keukenkraan. Ook zachtere kleren en minder zeep gebruiken in mijn wasmachine. Apparatuur (zoals wasmachin en waterkoker) die minder energie verbruikt en meer huidirritaties.
De TwinTec XL2 verwijdert alle calcium- en magnesiumelementen uit het water. Het voordeel van een TwinTec XL2 ten opzichte van een AquaCell waterontharder is dat het een veel hoger waterdebiet en een aparte zouttank heeft.

Sommige mensen plaatsen magneten op hun waterpijp. Hoewel het effect hiervan nooit is bewezen. Zullen de elementen nooit uit het water worden verwijderd. Maar zullen ze pas loslaten en na enige tijd weer met het water vermengen.

De TwinTec XL1, ik zie nog geen online informatie over de TwinTech XL2.

Wat doet de waterontharder van Aquacell?

Industriële waterontharders zijn specifieke ionenwisselaars die ontworpen zijn om positief geladen ionen te verwijderen. Hoe werkt een Aquacell waterontharder?

Ontharders verwijderen voornamelijk calcium (Ca2+) en magnesium (Mg2+) ionen. Calcium en magnesium worden vaak “hardheidsmineralen” genoemd. Soms worden zelfs ontharders gebruikt om ijzer te verwijderen.

Ontharders zijn in staat tot 5 milligram opgelost ijzer per liter (5 mg/L) te verwijderen. Deze kunnen automatisch, semi-automatisch of handmatig werken. Elk type wordt beoordeeld op de hardheid die het kan verwijderen voordat regeneratie nodig is. Commerciële waterontharders verzamelen hardheidsmineralen in hun conditioneringstanks. En lozen deze van tijd tot tijd voor verwijdering.

Wanneer een ionenwisselaar wordt toegepast om het water zachter te maken, vervangt deze de calcium- en magnesiumionen in het water door andere ionen. Zoals natrium of kalium. De ionen van de wisselaar worden als natrium- en kaliumzouten (NaCl en KCl) aan de tank van de wisselaar toegevoegd.

Hoe lang gaat een Aquacell waterontharder mee?

Een goed wateronthardersysteem zal vele jaren meegaan. Aquacell garantie is jarenlang. Meer dan 2 jaar garantie als je de aquacell waterontharder koopt. De waterontharders die in de jaren tachtig werden geleverd. Deze kunnen nog steeds werken. Veel ervan hebben weinig onderhoud nodig. Naast het af en toe vullen met zout.

Hoe vaak zout toevoegen aan Aquacell waterontharder?

Tijdens de regeneratie van de ontharder van Aquacell wordt meestal zout aan de tank toegevoegd. Hoe meer een ontharder wordt geregenereerd. Hoe meer zout er moet worden toegevoegd. Waterontharders worden dan gewoonlijk twee keer per maand gecontroleerd. En om een bevredigende zoetwaterproductie te garanderen. Vervolgens moet het zoutgehalte te allen tijde ten minste de helft voltijds worden gehandhaafd.

Een typisch wateronthardingssysteem verwijdert calcium- en magnesiumionen uit hard water en vervangt ze door natriumionen. Calcium- en magnesiumionen interfereren met de werking van huishoudelijke zepen en reinigingsmiddelen. Maar niet met die van natrium. Het wateronthardingsproces helpt wasmiddelen dus om vuil en olie effectiever te verwijderen van kleding en vaatwerk. Het helpt zepen ook uw huid een “glad” gevoel te geven wanneer u wast. De meeste fabrikanten van waterontharders raden aan de hoeveelheid zeep en reinigingsmiddelen die u dan gebruikt te verminderen. Dit nadat u een waterontharder hebt geïnstalleerd.

Waterontharder werking

De waterontharder bevindt zich in het sanitair van uw huis. Vlakbij de plaats waar het water het huis binnenkomt. Zodat het water dat gebruikt wordt voor drinken en wassen. Maar niet voor irrigatie zacht wordt. De eenheid bevat verscheidene kubieke voeten van poreuze plastiekhars. En die met molecules worden bedekt die aantrekken en aan positieve ionen binden die in water worden opgelost. Normaal gesproken bedekken natrium positieve ionen de hars. Maar wanneer water over de hars naar uw gootsteen of wasmachine stroomt. En dan hechten de natuurlijke calcium en magnesium positieve ionen die bestaan in hard water aan de hars. Hierdoor komen natriumionen vrij in het water om de elektrische lading van de hars in balans te houden.

Geleidelijk komen de meeste natriumionen vrij in het water in huis. En raakt de hars verzadigd met calcium- en magnesiumionen. Om de paar dagen moet het apparaat het hars vernieuwen. Dit door het af te spoelen met een geconcentreerde oplossing van zout water (natriumchloride). Meestal midden in de nacht. De hoge concentratie natriumionen in zout water verdringt de calcium- en magnesiumionen uit de hars. En de hars wordt weer bedekt met natriumionen. Zout spoelwater, calcium- en magnesiumionen worden afgevoerd in de afvoer en het systeem keert terug naar de normale werking. Af en toe is het nodig een zak natriumchloridezout aan de ontharder toe te voegen.

Elke kubieke voet van hars kan calcium en magnesium effectief verwijderen uit ongeveer 3.200 liter hard water. Die de Vereniging van de Waterkwaliteit als 10 korrels per gallon hardheid definieert.

Waterontharder van Aquacell gaan vele jaren mee! Je krijgt er garantie op. Zout kun je bestellen op hun website. Aquacell waterontharder prijs van zout is niet al te duur.

Proces waterontharding

Het proces voegt ongeveer 750 milligram natrium toe aan elke gallon water, die volgens de Amerikaanse organisatie die hier naar kijkt, in het “lage natrium”-gamma ligt voor dranken die op de markt worden verkocht. Voor mensen die zich zorgen maken over hun totale natriuminname, zijn er harsen die kalium in het water vrijgeven. Maar het kaliumchloride zout dat wordt gebruikt om de hars om de paar dagen te vernieuwen is duurder dan het gewone natriumchloride zout.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2019 Duurzaam Water: Filters en Ontharders. All Rights Reserved